PHO3NIX FOUNDATION - partner závodu IRONKIDS Hradec Králové - IRONMAN Czech

Nadace Pho3nix, kterou založil polský podnikatel a filantrop Sebastian Kulczyk, se stala novým sponzorem akcí IRONMAN v Polsku a České Republice. V rámci dohody se nadace stala titulárním partnerem soutěže IRONKIDS, která doprovází triatlonové závody ve Varšavě, Gdyni, Poznani a Hradci Králové.

Nadaci založil polský podnikatel Sebastian Kulczyk s cílem dlouhodobě podporovat sport dětí. Nadace byla založena na začátku roku 2020 a rychle se rozrostla prostřednictvím více než tuctu projektů v Evropě, Asii a Austrálii, od místních a regionálních programů pro děti až po celosvětově uznávané pokusy o světový rekord, tituly mistrů světa a olympijské medaile našich inspirativních sportovců.

„Na programu všech 4 akcí bude soutěž IRONKIDS. Ve Varšavě, Hradci Králové a Poznani budou probíhat formou krátkých jízd. V Gdyni naopak budou nejmladší sportovci soutěžit v aquathlonu. Registrace do IRONKIDS bude otevřena 9. ledna na portálu Slotmarket.pl. a Slotmarket.cz“

Michał Drelich, ředitel IRONMAN Polsko

Nadace Pho3nix spolupracuje také s vynikajícími sportovci, m.in. Jonathanem a Alistairem Brownleeovými, Nicolou Spirigovou a Vincentem Louisem. Nadace Pho3nix byla také původcem a realizátorem projektu Sub7Sub8, který dosáhl nejrychlejších výsledků v historii triatlonu na distanci IRONMAN.

Naším posláním je vytvořit světové dědictví, kde jsou sport a aktivita nedílnou součástí osobního rozvoje všech mladých lidí. Soutěž IRONKIDS dokonale zapadá do našich cílů, protože přispívá k popularizaci sportu mezi dětmi a mládeží. Jsme rádi, že společně s organizátory závodů IRONMAN v Polsku a České republice budeme moci propagovat naše hodnoty. Jsme přesvědčeni, že naše spolupráce přispěje k další popularizaci oboru. Kdo ví, třeba budoucí olympijský vítěz udělá své první krůčky na soutěži Pho3nix IRONKIDS.

Wojciech Kruczyński, člen správní rady nadace Pho3nix