Tisková zpráva 1. 11. 2023 - IRONMAN Czech

Na tiskových konferencích 26. a 27. září v Praze a Hradci Králové byl české veřejnosti prezentován příchod závodu IRONMAN 70.3 na český trh a sice do Hradce Králové, tento závod je součástí globální série prestižní značky IRONMAN.

Pořadatelé po měsíci příprav zalistovali tuto výraznou událost na globální web www.ironman.com a spustili obsáhlý informační web pro samotný závod pod doménou www.ironmanczech.com. Tím již tak silná vlna zájmu o samotný závod byla ještě posílena.

Prostřednictvím sociálních sítí fanoušky a příznivce sportu postupně seznámili pořadatelé s trasami jednotlivých disciplín. Největšímu ohlasu se těšila plavecká část závodu, která se bude odehrávat přímo v centru východočeské metropole v řece Labe.

26. října došlo k představení prvního ambasadora závodu, kterým byl organizátory zvolen Petr Vabroušek. Legendu českého triatlonu volba organizátorů potěšila. Petr Vabroušek poskytl úvodní rozhovor pro oficiální český webovou stránku závodu, kde se mimo jiné zmiňuje právě o své roli.  „Mám z toho samozřejmě radost. Absolvoval jsem více než 150 závodů pod oficiální hlavičkou Ironman na všech světových kontinentech. Ale toto bude poprvé u nás doma. Cítím, že to popularitu našeho krásného sportu v Česku i na Slovensku ještě zvedne. A chci být u toho.“

Petr Vabroušek, 26. 10. 2024 (https://ironmanczech.com/?p=494)

V sobotu 28. října se Eliščino nábřeží v Hradci Králové stalo až do samotného závodu domovem ikonické plastiky písmene M s tečkou, které je globální značkou závodu. Tento monument obsahuje velké viditelné digitální hodiny s odpočtem času do startu hlavního závodu. Pozici pořadatelé označili rovněž na google mapách a pod heslem „IRONMAN 70.3 Hradec Králové statue“ ji mohou fanoušci vyhledat. Celosvětově bývá zvykem, že se nejen závodníci ,ale i široká veřejnost se u tohoto „emka“ pravidelně fotí a sdílejí fotky na sociálních sítích.

Registrační systém závodu byl spuštěn o 2 dny později, v pondělí 30. října. Skrze oficiální český web závodu se závodníci dostali na platformu www.slotmarket.cz, kde po vytvoření uživatelského účtu a výběru distance provedli registraci. Během prvních 24 hodin závodu bylo provedeno více než 500 registrací a došlo tak k vyprodání úvodních dvou vln, tzv. tierů , každý po 250 startovních číslech. Obrovský zájem jen potvrzuje hlad, který na českém trhu byl po takto prestižní akci. „Čeká nás stále ještě dlouhá cesta a spousta práce, naplnit očekávání triatlonistů na vůbec prvním IRONMAN 70.3 v České republice. Již nyní je ale jasné, že závod toho typu je na našem trhu potřeba. Během úvodních několika málo hodin se registrovalo na 400 závodníků a pětistovky bylo dosaženo po necelých 24 hodinách. To je úžasné a mluví to samo za sebe.“ Reaguje na úvodní hodiny registrací ředitel závodu Roman Šinkovský 

V Hradci Králové, 1. 11. 2024